Miten voin helposti seurata asioita Internetissä?

Julkaistu 4 marraskuun, 2010 | Kirjoittanut Internet-Palvelut.fi | Kategoria(t): Google Alerts, Google palvelut, Google Reader, RSS

Haluaisitko löytää Internetistä Ihme näppäimen, joka toisi kaikki tarvitsemasi tiedot koneellesi ilman että joudut etsimään tietoa? Näppäimen joka kertoo sinulle kun ihmiset puhuvat aiheesta, joka kiinnostaa sinua.  Sellainen ihmenäppäin on olemassa ja sen nimi on Google Hälytykset (Alerts). Kirjaudu Google tilillesi (jos sinulla ei vielä ole Google tiliä nyt on viimeistään aika hankkia sellainen  www.google.com)  ja mene Asetukset ja Google tilin asetukset. Lisää Google palveluihisi Hälytykset palvelu.

Google hälytyksetKun olet lisännyt Google Hälytykset Google palveluihisi olet valmis aloittamaan. Mene osoitteeseen  http://www.google.com/alerts. Kirjoita haluamasi hakusanat Hakutermit kenttään. Määrittele hakukriteerit ja Toimitus tiedoksi valitse SYÖTE (syötteitä tulee yleensä paljon joten ei ole suositeltavaa käyttää sähköpostiosoitetta toimitusosoitteena). Kun olet täyttänyt kaikki hälytyskriteriat paina lopuksi LUO ILMOITUS. Kun olet klikannut Luo Ilmoitus näppäintä ohjaudut sivulle, jossa näkyvät kaikki tekemäsi hälytys kriteerit. Halutessasi lukea tekemisiä hälytyksiä mene osoitteeseen  www.Google.com/alerts. Näet tekemäsi listan Google Hälytyksistä (edellyttää että olet kirjautuneena Google tilillesi). Voit joko käydä lukemassa Hälytyksesi tältä sivulta tai tilata ne RSS syötteinä Google Reader palveluusi. Painamalla Näytä Google syötteenlukijassa (RSS Feed) linkkiä saat hälytyksesi Google Lukijaan.

Miten voin käyttää Google Hälytys palvelua?

  • voit pysyä ajantasalla siitä mitä yrityksestäsi ja tuotteistasi puhutaan Internetissä
  • seuraa uutisjuttuja
  • pysy ajantasalla mitä kilpailijasi tekevät ja mitä tapahtuu alallasi
  • hanki viimeisimmät uutiset kuuluisuuksista ja seuraamastasi urheiluseurasta
  • ota selvää mitä sinusta puhutaan netissä
  • etsi asiakkaita, määritä hakusanoiksi hakusanoja, joita palvelujasi etsivät käyttäisivät hakiessaan palvelujasi

Haluatko lisätä itse määrittelemäsi Hälytyksen nettisivuillesi?

Google Hälytykset listausTee oma Google hälytys haluamastasi aiheesta. Google Hälytykset sivulla paina RSS Syötteen kuvaketta. Saat esille tekemäsi Hälytyksen RSS syötteen osoitteen. Lisää kyseinen RSS syötteen osoite nettisivuillesi RSS syötteenlukijaan.  Näin saat automaattisesti linkit nettisivuillesi haluamistasi aiheista. Varmista kuitenkin että teet hakusanoista (hakusana parista) tarpeeksi tarkan, jotta saat oikeanlaisia linkkejä nettisivuillesi.

Avaa Google hälytykset palvelu jo tänään!
Lisätietoa Google Hälytykset Help sivulta… http://www.google.com/support/alerts/bin/static.py?hl=en&page=guide.cs&guide=28413&rd=1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s