Miten SEO Optimoida Nettisivujen kuvat?

Julkaistu 26 huhtikuun, 2011 | Kirjoittanut Internet-Palvelut.fi | Kategoria(t): Google palvelut, Hakukone optimointi, Hakukoneet, Internet Palvelut, Meta, SEO
Avainsanat:, , , ,

Kuvat ovat tärkeä osa mitä tahansa nettisivustoa. Kuvat auttavat huomion kiinnittämisessä artikkeliin, kuvat myös keventävät nettisivuja. Mutta nettisivujen kuvilla on vielä tärkeämpikin toiminto/tarkoitus! Google hakukone arvostaa kuvia enemmän kuin itse leipätekstiä. Google arvostaa eniten VIDEOITA, sen jälkeen KUVIA ja vasta viimeiseksi TEKSTIÄ. Joten kuvat ovat tärkeitä nettisivuillesi. Varmista että nettisivusi kuvat ovat hakukoneoptimoidut (SEO). Miten kuvat optimoidaan?

Mitä pitää mielessä kun lisätään kuvia nettisivuille?

1. Valitse oikeat kuvat

Valitse kuvat jotka liittyvät tekstiisi/aineistoosi nettisivuillasi tai blogissasi. Helpoin tapa saada uusia kuvia on käyttää iStockphoto palvelua tai vastaavaa nettipalvelua.
View My Portfolio

iStockphoto palvelussa voit hakea sopivia kuvia nettisivuillesi käyttämällä yhtä tai kahta hakusanaa. Voit myös lisätä hakusanojen perään värin tai värikoodin (HEX).

Valitse kuva, joka ei vain liity artikkelisi aiheeseen vaan myös sopii nettisivujesi tyyliin ja väreihin.

2. Anna kuvalle uusi hakusanoja sisältävä nimi

Älä lisää nettisivuille kuvia joiden nimi on esim. 001.jpg, 002.jpg. Nimeä nettisivuillesi tulevat kuvat ensin uudelleen ennen kuin lisäät kuvat nettisivuillesi. Anna kuville nimet joissa on hakusanoja. Jos esimerkiksi nettisivujen tekstin aihe on putkityöt anna kuville esim. nimi talojen-putkityot.jpg tai remontti-putkityot.jpg jne. Kun käytät useita kuvia samalla sivulla voit käyttää hakusanoina synonyymejä. Tämä on erittäin tärkeää SEO Hakukoneoptimoinnin kannalta.

3. Anna kaikille nettisivuilla oleville kuville Alt Text määritys

Google ei lue ainoastaan kuvan tiedosto-nimeä vaan myös kuvan ALT TEXT kuvauksen. Anna hakusanoja kuviesi Alt Text kuvaukselle. Käytä vain muutama sana kuvaillaksesi mitä kuva/aineisto koskee. Varmista että sanat liittyvät aineistoon/kuvaan.

4. Tarkista että kuvasi kuvakoko ei ole liian suuri

Sen sijaan että skaalaisit kuvasi nettisivuillasi muuta kuvakoko oikeaksi ENNEN kuin lisäät kuvat nettisivuillesi. Ota tavaksi muuttaa kaikki kuvat sopivan kokoisiksi ennen etukäteen ja voit näin varmistaa että kuvatiedostot eivät ole liian suuria. Käytä esim. GIMP ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa kuvakoon muuttamiseen.

Mikä on sopiva nettisivujen kuvakoko? Joskus tarvitset isoja kuvakokoja (esim. Nettisivujen iso yläkuva). Isot kuvat eivät kuitenkaan tulisi olla yli 100Kb. Pienet kuvat artikkeissa olisi hyvä olla max. 25Kb.

Kun käytät GIMP Kuvankäsittelijä ohjelmaa voit myös vaikuttaa kuvanlaatuun. Mitä tarkempi kuva sitä isompi tiedostokoko. Jos kuvatiedosto on liian suuri voit muuttaa tiedostokokoa muuttamalla kuvan laatua.

5. Varmista ettei nettisivuillasi ole liikaa kuvia

Niin tärkeitä kuin kuvat ovatkin nettisivuillesi, tämä ei tarkoita että voit lisätä nettisivuillesi äärettömästi kuvia. Jos nettisivuilla on liikaa kuvia, eri kokoisia kuvia, eivät nettisivut ole puhtaat ja selkeät. On hyvä määritellä nettisivuille tulevien kuvien kuvakoot etukäteen ennen kuin nettisivut rakennetaan. Jos näin ei ole toimittu on hyvä käydä läpi nettisivujen kuvat kuva kuvalta.

Varmista että nettisivujesi aineisto/tekstit ovat helposti luettavissa ja niillä on tarpeeksi tilaa – kuvien lomassa!

Jos pidit tästä artikkelista jätä kommentti!

Internet-Palvelut.fi SM Oy

Anne Mattila

Internet-Palvelut.fi SM Oy

www.internet-palvelut.fi

Email: info (at) internet-palvelut.fi

Tel: +358 (0)9 – 428 333 10 / (0)400 – 742251

My profiles: Facebook LinkedIn Twitter WordPress WordPress Blog RSS
Contact me: Skype sales.internet-content.org
Lue viimeisin blogi kirjoitus: Google Paikkatiedot palvelun lisääminen Google hakutuloksiin
Read the latest Blog Post: Add your company to Google Maps Places Service

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s