Miten Yrityssivu muuttuu Facebook:issa?

Julkaistu 8 maaliskuun, 2012 | Kirjoittanut Internet-Palvelut.fi | Kategoria(t): Facebook, Internet Palvelut, Sociaalinen Media
Avainsanat:, , ,

How do Facebook company/brand pages change 1st of April?Onko sinulla yrityssivut/brandi-sivut Facebook:issa? Tiesitkö että Facebook sivuillesi on tulossa muutoksia? Nyt on aika selvittää mitä muutoksia Facebook sivuille on tulossa. Muutokset tapahtuvat viimeistään 1. Huhtikuuta 2012. Tee muutokset ennen Huhtikuuta, koska nämä muutokset ovat pakollisia kaikille brandi- ja yrityssivuille. Varmista, että Facebook sivut on päivitetty ennen sitä.

Miten voit päivittää Facebook sivuillesi uuden Aikajanan (Timeline). Mennessäsi Facebook sivuillesi Facebook tarjoaa aika-ajoin sinulle mahdollisuutta muokata ja päivittää itsellesi uusi TIMELINE (Aikajana). Ilmoitus mahdollisuudesta tulee Facebook sivusi yläosaan. Klikkaamalla Tutustu-linkkiä voi päästä tekemään muutoksia uuteen Aikajana-sivuusi. Aikajanaa ei tarvitse ottaa heti käyttöön (Julkaista) vaan voit tutustua siihen ensin ja tehdä muutoksia rauhassa.

Tarvitset seuraavat asiat:

1 Tarvitset ”Bannerikuvan” kooltaan 850×315 pixeliä

Jos olet jo päivittänyt henkilökohtaiset Facebook sivusi, on uusi konsepti sinulle jo tuttu, sillä uudet Facebook fanisivut toimivat samalla tavalla. Katso joitakin ylä-banneri-kuvia saadaksesi ideoita millainen banneri-kuvan pitäisi olla. Tässä muutama idea… Huomio että Facebook ei hyväksy ns. mainoslauseita tai myyntipuheita uusilla Facebook sivuilla. Tämä tarkoittaa sitä että et voi lisätä kontaktitietoja yläkuvaan tai edes kehoittaa Facebook sivuilla kävijöitä ottamaan sinuun yhteyttä. Kuvakoon tulee olla 850×315 pixeliä.

2. Tarvitset ehkä uuden Profiilikuvan

Riippuen nykyisestä profiilikuvasta ja sen koosta, voit joutua muuttamaan profiilikuvaasi. Uusi tila profiilikuvalle on neliön muotoinen ja se sijaitsee ison banneri-kuvan vasemmassa alalaidassa. Voit halutessasi tehdä profiilikuvasta hyvinkin erilaisen kuin banneri-kuva tai voit olla luova ja linkittää profiilikuvan bannerikuvan teemaan. Tutustu joihinkin luoviin uusiin banneri+profiilikuva yhdistelmiin, jotka voivat antaa sinulle ideoita minkälaiseksi tehdä uusi profiilikuva.  Tutustu luoviin Facebook profiilikuva malleihin…

3. Määrittele Facebook Sovellustesi (Apps) järjestys

Sovellukset näkyvät uusilla Facebook sivuilla banneri ja profiilikuvien alapuolella oikealla, pikkukuvina ja linkkeinä. Voit nyt päättää missä järjestyksessä näytät kuvasi, ”Tykkäyksesi” ja muut Facebook sovelluksesi (kuten tapahtumat, videot jne.). Kuvien tulee olla ensimmäisenä, mutta muut Sovellukset ja niiden järjestys riippuu siitä miten ne järjestät. Järjestä sovelluslinkit sen mukaan mikä on tärkeintä Sosiaalisen Median Markkinointistrategiassasi.

4. Kontrolloi Tilapäivityksiäsi (Status Updates)

Voit tietysti normaalisti editoida tai poistaa tilapäivityksiäsi, mutta sinulla on myös pari uutta kivaa vaihtoehtoa. Voit ”korostaa” tilapäivitystäsi  klikkaamalla tähti-ikonia päivitysruudun oikeassa yläkulmassa. Korostamalla päivitystä levittää päivityksen puolet isommaksi eli kahden kolumnin levyiseksi. Voit käyttää tätä toimintoa saadaksesi enemmän huomiota tärkeille tilapäivityksillesi. Jos sinulla on jotain todella tärkeää tietoa (call to action, ilmoitus, tapahtuma jne) jonka haluaisit pitää ylhäällä Aikajanassasi, silloin kuvaan astuu ”pinning” eli ”Kiinnitä ylös” toiminto. Löydät sen Muokkaa tai Poista ”kynämerkin” alta.  Kun kiinnität ylös tilapäivityksen, se siirtyy ylimmäksi aikajanassasi. Kuka tahansa joka katsoo aikajanaasi näkee ylös kiinnitetyn päivityksen ensimmäisenä.

5. Lisää nettisivujesi URL ”Tietoja” osioon

Uudistusten myötä myös ”Tietoja” osio tulee entistä tärkeämmäksi, mutta paljon vanhoja/alkuperäisiä tietoja häviää. Lisää vähintään nettisivujesi URL-osoite Tietoja (About us) kohtaan (sen lisäksi että lisäät URL-osoitteen sille varattuun paikkaan Tietoja sivulla. Tämä auttaa sivuilla kävijöitä menemään www-sivuillesi Facebook sivujen kautta. Älä lisää liikaa tekstiä tai www-osoitteesi leikataan pois. Myös jos haluat näyttää osoitteesi Facebook -tietoja kohdassa et saa www-osoitettasi näkyville. Laita www-osoite ”Tietoja” kohdan ”Tietoja” tekstin ensimmäiseksi.

Joten olet varmaan jo huomannut että uusi Aikajana (Timeline) ei ole maailman loppu. Facebook on muuttumassa… taas kerran. Onko muutos hyvä vai huono, vai ihan sama? Siihen on vaikea vastata heti. Yksi asia mistä voit olla varma, jos valmistaudut muutokseen, Aikajana muutos ei vaikuta negatiivisesti yrityksesi imagoon. Jos haluat lisää tietoa Facebookin Aikajana muutoksesta tässä on step by step opas Englanniksi auttamaan uusien toimintojen ja sivujen asetuksissa. Step by step gui-Opas Facebook Aikajanan asennuksesta!

Jos pidit artikkelista ole hyvä ja kirjoita kommentti kommentti-kenttään. Voit myös lähettää sähköpostia!

 

Internet-Palvelut.fi SM Oy

Anne Mattila

Web Designer

Internet-Palvelut.fi SM Oy

www.internet-palvelut.fi

Email: anne (at) internet-palvelut.fi

Tel: +358 (0)400 – 742251


Internet-Content.net on Facebook Like us on    Facebook!

My profiles: Facebook LinkedIn Twitter WordPress WordPress Blog RSS
Contact me: Skype sales.internet-content.org

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s